Toimistolla henkilömuutoksia

Risto Mutanen on aloittanut maaliskuun alussa Airiston Salibandyn seuratyöntekijänä. Kevät menee vielä enimmäkseen perehtymisen merkeissä ja täydellä höyryllä Risto aloittaa kesäkuun alussa.

Noora Kosonen jatkaa edelleen Airistossa, mutta Tessa Sauvonsaari siirtyy muiden haasteiden pariin. Toki Tessaa nähdään jatkossakin valmentajana penkin takana ja mm. Airiston kesäleireillä.

Risto ottaa seuratyöntekijänä vastuun Airiston poikajunioreista kokonaisuutena ja koordinoi seuratasolla mm. fysiikka- ja maalivahtivalmennusta. Maalivahtivalmennuksen puoliammattilaisena Risto laittaa myös ns. ”kädet saveen” ja valmentaa jatkossa itsekin paljon Airiston nuoria maalivahtilupauksia.

Riston lajihistoria on Turun alueen seurojen valmennuksessa Turun Palloseuran ja SBS Wirmon nuoriso- ja aikuisurheilutoiminnassa. Risto on toiminut myös Rauman SalBan miesten edustusjoukkueessa. Risto on myös Salibandyliiton Maajoukkuetiellä P13-P17 poikaikäluokkien maalivahtivalmentaja ja viettääkin paljon aikaa Eerikkilässä Maajoukkuetie-tapahtumissa. Tällä hetkellä Risto toimii kaiken lisäksi myös TPS:n naisten liigajoukkueen maalivahtivalmentajana.

Riston tavoittaa sähköpostilla risto@airistonsalibandy.fi ja toimiston puhelinnumerosta 046 921 1000.

Riston terveiset:

Tervehdys  airistolaiset!

Olen pian 34-vuotta täyttävä turkulaistunut jyväskyläläinen. Olen muuttanut Keski-Suomesta vuonna 2012 ja oikeastaan siitä asti toiminut myös sählyvalmennuksessa. Alkuun joukkuevalmennuksessa, mutta erikoistunut maalivahtivalmennukseen. Asun yhdessä avopuolison kanssa ja hänen mukanaan elämääni on tullut kaksi mahtavaa lasta ja yhteistä kotia asustaa myös neljä kissaa. Tykkään keskustella, erityisesti sählystä ja olen urheilun suurkuluttaja myös penkkiurheilijana. Persoonana olen ystävällinen, positiivinen ja erittäin huonon huumorin ystävä. Erikoisuutena tykkään seurata markkinointia eri muodoissa ja se vetoaa minuun aihepiirinä.

Tulen Airiston toimistolle innokkaana oppimaan lisää urheiluympäristöstä ja uskon sen auttavan tulevaisuudessa myös haasteissa, mitä elämä eteen tuo. Penttilän Janiin tässä kauden aikana tutustunut liigavalmennusryhmässä ja jossain kohtaa tuli puhetta Airiston tulevaisuuden seuratyöntekijän arjesta ja Penan visiot ja innokkuus houkuttivat tarttumaan tilaisuuteen. Pyrin tuomaan Airistolle omia ajatuksiani toiminnan kehittämiseen hienon seuran ollessa nousemassa isommaksi ja näkyvämmäksi lasten ja nuorten liikuttajaksi Turun alueella. Autan poikapuolen joukkueita valmennustoiminnassa ja sparraan kaikessa tarvittavassa toki myös muita sitä kaipaavia. Maalivahtivalmenuksen organisointi on tietysti minun erikoisosaamistani, joten haluan rakentaa joukkueille toimivan maalivahtipolun myös tuleviksi vuosiksi.

Työelämässä olen pitkään toiminut koulumaailmassa ja työskennellyt erityistä tukea tarvitsevien nuorten kanssa, pääasiassa henkilökohtaisena ohjaajana. Myös päiväkotihommat ovat aiemmin tulleet tutuksi ja niitä varten olen myös opintoni suorittanut aikanaan. Aikaisemmin opiskelin myyntiä ja markkinointia ja työskentelin kaupan alalla.

Sähly on ohjannut elämääni vahvasti ja pikkuhiljaa pyrkimys on ollut suuntautua kokonaisuudessaan urheilun pariin. Kaudella 2022-2023 valmennustoimintani on TPS Salibandyssä, missä vastuullani on junioreiden maalivahtivalmennus sekä naisten liigajoukkueen maalivahtivalmennus. Salibandyliiton Maajoukkuetietoiminnassa olen toiminut viiden nuorimman ikäluokan kanssa poikapuolella. Lisäksi minut on saattanut kuulla Ruudun fanikameralähetyksissä sekä miesten että naisten TPS-kotiotteluiden selostajana viimeisten kausien aikana. Selostajan rooli on ollut lapsena haaveammattini ja joskus tulevaisuudessa näkisin itseäni enemmänkin mikin takana.

Terveisin,

Risto Mutanen

seuratyöntekijä, Airiston Salibandy

 

Airiston Salibandy 2023-2024

 

Toiminnanjohtaja: Jani Penttilä

Poikavastaava: Risto Mutanen

Tyttövastaava: Jani Penttilä

Seuratyöntekijät:

Risto Mutanen, Noora Kosonen

 

Fysiikkavalmennus/ominaisuusharjoittelu:

seurakonsultti Teemu Näreoja (FBC Turun miesten liigajoukkue)

T16-ikäluokat
Airisto/Pöytyä: Joni Koskimäki (SSL Finland, TPS:n miesten liigajoukkue, FBC
Loisto naisten liigajoukkue)

 

Maalivahtivalmennus:

Airisto
seuratasolla ja T16-ikäluokat: Airiston seurakoordinaattori Risto Mutanen (TPS
naisten liigajoukkue, poikien Maajoukkuetie P13-P17)

Viimeisimpiä uutisia