Airiston Salibandy ja Pöytyän Urheilijat yhteistyöhön tyttöpuolella

ASB ja PöU ovat sopineet T14-ikäluokan yhteistyöstä ensi kaudelle. Yhteistyön on tarkoitus muotoutua kolmen vuoden projektiksi 2008-2012-ikäluokkien osalta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kyseisten ikäluokkien pelaajat harjoittelevat säännöllisesti yhdessä ja pelaavat tarpeen mukaan kaksoisedustuksella tai yhteisjoukkueissa kahden seuran väreissä.

Tavoitteena on mahdollistaa omassa ikäluokassaan eliitti-, kilpa- ja haastajasarjan joukkueissa pelaaminen, kullekin tämän hetkisen tasonsa mukaisesti yksilön kehitystä tukien. Kausilla 23-24 ja 24-25 seurojen yhteisjoukkue osallistuu T16-ikäluokan valtakunnallisiin sarjoihin ja kilpatason osalta tähtäin on nimenomaan kaudessa 2024-2025, jolloin T16-sarjan muodostavat ikäluokat 2009-2010.

Kaudella 2024-2025 seurojen yhteisjoukkue tulee tavoittelemaan paikkaa ja menestystä T16-SM-sarjassa. Kolmevuotisen projektin toivotaan johtavan siihen, että sama joukkue pystyy jatkamaan tulevina vuosina myös T18- ja T21-SM-sarjoissa ja tuottamaan useita liigatason pelaajia.

Tämän lisäksi olennaisen tärkeätä on se, että yhteistyö mahdollistaa kaikille tytöille harrastuksen jatkamisen aina aikuissarjoihin asti, opettaen jokaiselle urheilullista elämäntapaa. Kaikki tyttöpelaajat ovat yhtä tärkeitä, riippumatta siitä unelmoivatko he maajoukkueesta vai haluavatko vain kivan harrastuksen. ASB ja PöU pyrkivät yhteistyön myötä tarjoamaan kaikille mahdollisuuden harrastaa omalla tavallaan ja tasollaan.

Yhteistyön laajentamista myös muihin ikäluokkiin arvioidaan tulevan kauden aikana ja todennäköistä on, että jo kaudella 22-23 yhteistyötä hyödynnetään myös T16- ja T12-ikäluokissa. Seurojen yhteinen tavoite on tyttösäbän kehittäminen ja kasvattaminen seurarajoista riippumatta. ASB ja PöU tekevät jo nyt vahvaa työtä ruohonjuuritasolla nuoremmissa tyttöikäluokissa, panostaen laadukkaaseen laji- ja ominaisuusharjoitteluun.

Airisto ja Pöytyä harjoittelevat heti elokuun aikana kaksi kertaa yhdessä. ASB on kutsuttu Loisto Cupin T14-ikäluokkaan ja joukkue osallistuu turnaukseen vahvistettuna muutamilla PöU:n pelaajilla. Lisäksi 11.9. Airiston ja Pöytyän yhteisjoukkue matkustaa Espooseen kutsuturnaukseen, jossa muina osallistujina mm. Classic ja Northern Stars. Tästä yhteistyöstä tulee hieno matka!

Tyttösäbä on timanttia!

Lisätietoja:

ASB – Jani / 0400 505 110 / jani.penttila@airistonsalibandy.fi

PöU – Lauri / 040 539 7230 / lauri.heilio@wiima.fi

Viimeisimpiä uutisia