Airiston Salibandyn koronalinjaus

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri tiedotti eilen ja Turun kaupunki tänään tiukentuneista koronaohjeista harrastustoiminnan toteuttamisessa.

Lasten ja nuorten liikuntaharrastaminen sisätiloissa on edelleen sallittua, mutta sen osalta edellytetään turvavälien noudattamista. Käytännössä syöttö- ja laukaisuharjoittelu ja erilaiset tekniikkaradat pystytään toteuttamaan noudattaen koko ajan 1,5 m turvavälejä. Kaikenlainen pelaaminen ja muu lähikontakti on kiellettyä. Harjoitusten organisointi ja määräysten mukainen toteuttaminen edellyttää pientä ylimääräistä panostusta valmentajilta. Apuvalmentajia tarvitaan aiempaa enemmän erityisesti suositusten noudattamisen valvontaan.

Airiston Salibandyssa tai ylipäänsä missään sisäpalloilussa Turun alueella ei ole tietojemme mukaan todettu ainuttakaan pelaamisen tai harjoittelun yhteydessä tapahtunutta koronatartuntaa, mutta luonnollisesti pyrimme suosituksia ja määräyksiä noudattamaan.

Aikuisjoukkueet

Kaupunki peruuttaa kaikki aikuisten kouluvuorot alkaen 3.12. Ne ASB:n aikuisjoukkueet, joilla on harjoitusvuoroja yksityisissä halleissa, voivat oman harkintansa mukaan jatkaa harjoittelua suosituksia ja määräyksiä noudattaen.

Muille aikuisjoukkueille suosittelemme siirtymistä ulkoharjoitteluun. Emme toivo, että yksikään joukkue kokonaan lopettaa urheilua ja harrastamista.

Juniorijoukkueet (D/E-ikäiset)

Juniorijoukkueiden kouluvuorot ovat edelleen käytettävissä. Suosittelemme, että juniorijoukkueet jatkavat sisäharjoittelua, mutta annettuja suosituksia ja määräyksiä on ehdottomasti pystyttävä noudattamaan.

Käytännössä harjoituksissa voidaan turvavälejä noudattaen tehdä syöttö- ja laukaisuharjoituksia sekä erilaisia tekniikkaharjoitteita. Pelaajien ja heidän vanhempiensa kanssa tulee käydä läpi mitä rajoitteet tarkoittavat ja miten niitä noudatetaan.

Kortteliliigajoukkueet (F/G-ikäiset)

F-ikäisten joukkueet voivat oman harkintansa mukaan kokeilla sisäharjoittelun toteuttamista, mutta annettuja suosituksia ja määräyksiä on ehdottomasti pystyttävä noudattamaan. Jos joukkue toteaa, että näin ei pystytä toimimaan, on joukkueen lopetettava sisäharjoittelu.

G-ikäisten joukkueet lopettavat sisäharjoittelun alkaen 3.12.

Suosittelemme, että sekä F- että G-ikäiset eivät kuitenkaan lopeta urheilua ja harrastamista, vaan siirtyvät ulkotiloihin. Useita oheisharjoitteita pystytään toteuttamaan helposti myös ulkotiloissa, esim. ketteryys, koordinaatio, kehonhallinta jne. Yksinkertaisimmillaan harjoittelu voi olla yhteinen kävelylenkki tai kaupunkisuunnistus.

Haluamme seurana toimia vastuullisesti ja se tarkoittaa myös sitä, että emme halua katkaista nuorten pelaajiemme sidettä ja kontaktia omaan joukkueeseensa ja pelikavereihinsa. Haluamme tarjota mahdollisuuden edelleen liikkua ja harrastaa myös joulukuun aikana.

Seuran toimihenkilöt auttavat ja neuvovat sisä- ja ulkoharjoitusten sekä fysiikkaharjoitusten järjestämisessä. Myclubin valmennusmateriaalit ovat kaikkien valmentajien käytettävissä.

Jos joukkueella on vaikeuksia järjestää ulkoharjoituksia oman valmennuksensa toimesta, pyrkii seura järjestämään avuksi muita valmentajia. Tärkeintä on, että pidämme toiminnan käynnissä emmekä luovuta näiden pienten haasteiden edessä. Vastuullisesti suosituksia ja määräyksiä noudattaen liikutamme lapsiamme myös joulua odotellessa.

Suosittelemme, että kaikki joukkueet aloittavat joulutauon 20.12.

Viimeisimpiä uutisia